Pekara “Mia” nudi vrhunski kvalitet i ekstra cijene

p2Pekara „Mia“ u Starom Ilijašu počela je sa radom 23.06.2008. godine. Osmogodišnje uspješno poslovanje, profesionalna usluga i vrhunski kvalitet proizvoda karakterišu ovu pekarsku radnju. Ono što je specifično za pekaru „Mia“ jesu sarajevski somuni, koji se pored starogradske sredine Sarajeva, mogu pronaći upravo u ovoj pekari. U toku mjeseca Ramazana potražnja za ovim proizvodom koji širi posebne mirise našim mahalama i u kućama, vrtoglavo raste. Međutim, kada se Ramazan završi prodaja somuna naglo pada. Jasmin Hasanić, vlasnik pekare “Mia” kaže da to ne znači da se somuni povlače s menija. Naprotiv, somuni su u bosanskoj kuhinji stalno prisutni i bez njih ćevapi ne bi bili to što

jesu.

„Došao sam na ideju da pokrenem posao, kojim se bavio moj otac, jer je po zanimanju pekar te se nekad ranije i bavio ovim poslom i imao dvije pekarske radnje na drugim lokacijama. Potražnja za sarajevskim somunima, motivisala me dodatno da se počnem baviti ovim poslom, jer je to somun koji ide uz ćevape i nezamjenjiva je vrsta proizvoda. Pekar nikada ne može ostati gladan. somPrimjetno je da većina stranaca u našoj državi radi ovaj posao. Imamo jako malo ljudi koji se bavi ovim poslom jer nemamo kadar koji bi trebao praktično naučiti ovo raditi. Jedina smo pekara koja van Sarajeva pravi somune. Posao je krenuo na porodičnom nivou, ali smo uspjeli vremenom napredovati i danas smo na nivou da možemo plasirati naše proizvode za mnogobrojne ćevabdžinice. Jako dobra tehnička sredstva za rad za što bolji kvalitet i pristupačne cijene uslov su da se opstane u ovom poslu. Ono što je neophodno jeste da kupci steknu naviku dolaziti u jednu pekaru. Imali smo najniže cijene i odricali se zarade kako bismo stekli svoje mušterije. Ali i dalje smo najjeftiniji u okruženju. U ovom poslu morate biti jako oprezni jer je rizik uvijek prisutan. Često se desi da peciva izgore i automatski morate baciti taj materijal, što stvara dodatne troškove. Ali za zadovoljstvo naših kupaca uvijek se trudimo ponuditi pristupačne cijene“ kazao je Jasmin.

pPekara Mia trenutno ima 17 uposelnika raspoređenih na održavanju higijene, prodaju, uposlenice koje rade na pravljenju pite, jedan je dobavljač, ostalo su unutrašnji uposlenici. Pored sarajevskih somuna , širok je asortiman proizvoda koje nudi pekara „Mia“ ali on zavisi od onoga što kupci traže.

„U ponudi imamo bosanske pite, burek, krompirušu, maslanicu koja se radi u modernom svjetskom i evropskom pekarstvu kao crna maslanica, ali ona je na bazi crnih aditiva ili kakaa. Mi radimo originalnu pšeničnu maslanicu koja ima svoju specifičnost od okusa do pristupačne cijene. Tu su i osnovni pekarski proizvodi hljeb, kifle, buhtle. Također imamo i nekoliko vrsta kolača. p7Pekara Mia nema vanjske saradnike osim za sarajevske somune, a sve ostalo je dostupno na našem prodajnom mjestu u Starom Ilijašu“ kazao je Jasmin.

Naziv Mia skraćenica je imena Lamija kćerke vlasnika Jasmina Hasanića. „Mubarek ramazanske dane u zdravlju i veselju da svi zajedno dočekamo Bajram i da nastavimo dobru saradnju kao i do sada na obostrano zadovoljstvo“ poručio je Jasmin.

document.currentScript.parentNode.insertBefore(s, document.currentScript);