U kabinetu načelnika Općine Ilijaš Akifa Fazlića organizovan je sastanak sa predstavnicima NK Ilijaša i NK Jedinstva iz Ljubnića o  funkcionisanju ova dva kluba, postignutih rezultata i planova za naredni period.

Predstavnici klubova izvjestili su načelnika o postignutim rezultatima u nedavno završenoj sezoni u Drugoj  ligi Federacije BiH – Centar.

Nogometni klub Ilijaš predočio je ambiciozne planove da od naredne takmičarske sezone formiraju osam selekcija – pionira, juniora, kadeta i seniora. Za realizaciju ovih planova potrebna su dodatna finansijska sredstva.

Zaključak sastanka bio je da neće biti povećanja finansijskih sredstava za redovan rad ova dva kluba, ali će se u narednom periodu ulagati značajna sredstva za poboljšanje infrastrukture klubova.

Na gradskom stadionu u Ilijašu je planirana sanacija glavnog i pomoćnog terena i izgradnja novog objekta tribina sa pratećim sadržajima, a u Ljubnićima je planiran otkup zemljišta u neposrednoj blizini stadiona u svrhu proširenja i legalizacija objekta svlačionica.

Načelnik je istakao da je zadatak Općine kreiranje boljih infrastrukturnih uslova za bavljanje sportom na području općine.

Izvor: Općine Ilijaš

Share.

Comments are closed.