MJESTO ZA REKLAMU

Načelnik Općine Ilijaš  Akif Fazlić održao je sastanak sa direktorima osnovnih škola sa područja općine Ilijaš, te direktorom Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Vladimir Nazor” Mersudinom Kadrićem i saradnicama.

Tema sastanka bila je pružanje blagovremene i kvalitetne podrške djeci sa poteškoćama u razvoju. Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Vladmir Nazor” je u toku protekle školske godine vršio opservaciju učenika u osnovnim školama “Stari Ilijaš”, “Hašim Spahić” i “Podlugovi”, te je izradio individualni plan i program za 25 učenika sa poteškoćama u razvoju.

Finansijska sredstva koje izdvaja Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS za ovu ustanovu nisu dovoljna i ne mogu pokriti usluge stručne podrške za sve škole na području Kantona Sarajevo.
Centar je formirao stručni mobilni tim, koji će uz finansijsku podršku Općine Ilijaš, vršiti opservaciju u vrtićima i osnovnim školama, te blagovremeno i kvalitetno pružiti podršku djeci sa poteškoćama u razvoju.

Na sastanku je dogovoreno da Općina Ilijaš podrži ovu aktivnosti sa 2000 KM koja će biti utrošena na angažovanje stručnog osoblja i edukacije nastavnog kadra i roditelja za rad sa djecom sa poteškoćama u razvoju.

Izvor: Općina Ilijaš

Share.

Comments are closed.