Škola fudbala „TEMPO“ Ilijaš organizovala je humanitarnu utakmicu sa ekipom iz Župče FK „Mladost“ za našu sugrađanku Aminu Bradić. Utakmica je odigrana u Sportskoj dvorani Ilijaš sa početkom u 11:00 sati.

„Sa kolegama iz Župče iz FK Mladost dogovorili smo da odigramo prijateljske utakmice humantarnog karaktera za našu sugrađanku Aminu i da pomognemo koliko je u našoj moći. Učešće je uzelo oko 100 dječaka uzrasta od 5-10 godina.  Odigrali smo osam utakmica, odnosno četiri ekipe po dvije utakmice. Koristim priliku da se zahvalim roditeljima koji su dovli djecu ali i roditeljima djece iz škole fudbala koji danas ne igraju utakmicu. Odlučili smo dati priliku dječacima koji ne igraju češće utakmice, ali smo ih sve obavijestili o humantarnoj akciji koju smo organizovali“, kazao je Kenan Buza predsjednik Fudbalske škole TEMPO Ilijaš

Amina Bradić (28)  oboljela je od teške bolesti pod nazivom “Lymphoma malig. hodgkin”, jedne od vrsta karcinoma koji zahtjeva skupo liječenje koje sama porodica ne može priuštiti. Naime, potreban je lijek koji nije dostupan u Bosni i Hercegovini, a naziv lijeka je “Prentuiximab vedotin”, cijena tromjesečne terapije je cca 60.000 KM. “NAŠE MALO, NEKOME ZNAČI MNOGO”.

Share.

Comments are closed.