Posljednjeg dana Manifestacije kulture, sporta i trgovine „Ilijaški dani“ 2018 posjetitelji su  imali priliku uživati u prezentaciji vještina  vrijedne i talentovane djece iz Taekwondo kluba Ilijaš.  Taekwondo klub Ilijaš uspješno u našem gradu djeluje već dugi niz godina pod vodstvom trenera Mahira Brkića, broji oko 60 članova, učestvuju na brojnim kupovima, smotrama i uvijek se u svoj grad vraćaju okićeni sjajnim medaljama.

-Ove godine demo tim prikazao je osnovne tehnike u taekwondou, drugi tim predstavio je nožnu tehniku, radnja na fokuseru,a treći demo tim predstavio je tehniku za polaganje crnih pojaseva. Ove godine, 20. jula izlazi druga generacija  crnih pojaseva u Ilijašu, pet kandidata će polagati za crni pojas, četiri kandidata za dječiji  crni pojas, jedan kandidat za majstorsko zvanje prvi dan i ja kao trener polagat ću za majstorsko zvanje treći dan crni pojas. Ovo je bila prilika da naši članovi prikažu sve te uvježbane tehnike, kazao je trener Mahir Brkić.

Međutim, ono što je najvažnije istaći da,  osim što se uče vještinama, borbama, tehnikama, samoodbrani -uče se i disciplini i taj odgojni aspekt jedno je od najvažnijih postignuća Taekwondo kluba Ilijaš.

Share.

Comments are closed.