SŠC “Nedžad Ibrišimović: pomozimo učeniku Dženanu Pinjiću

Iz Srednjoškolskog centra „Nedžad Ibrišimović“  Ilijaš dobili smo obavještenje koje vam prenosimo u cjelosti:

„Poštovani sugrađani,

našu školu od ove školske godine pohađa učenik Pinjić Dženan koji je se bori sa teškom bolešću i prisiljen je koristiti se invalidskim kolicima. Nastava u našoj školi je organizovana na tri nivoa sa mnogo stepenica i to je za Dženana, u ovom momentu nesavladiva prepreka u pogledu kretanja ali ne umanjuje njegovu želju da redovno ide u školu i pohađa nastavu zajedno sa svojim vršnjacima. Škola je izgrađena davne 1961. godine i nije ni na koji način prilagođena kretanju invalidnih osoba. Zahvaljujući humanom gestu firme Fazum gradnja Ilijaš, izgrađena je pristupna rampa za ulazak u školu ali dalje nismo mogli.

Dženan treba našu pomoć  a mi to možemo. Pokažimo svoju humanost   na djelu, pokažimo Dženanu da nije sam. Kantonalno Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade nije podržalo našu akciju ali mi građani Ilijaša ne smijemo ostati ravnodušni.

Svi vaši prilozi su dobrodošli i dovešće do zajedničkog cilja, izgradnje lifta koji će našem Dženanu ali i svima ostalima sa sličnim problemima omogućiti nesmetano kretanje i pohađanje nastave u našoj školi.

Našu akciju podržala su i udruženja ”Budi mi drug” iz Ilijaša i ”Srce za djecu …” Sarajevo.

Vaše priloge možete uplatiti na namjenski račun Udruženja ,,Budi moi drug” Ilijaš broj: 1601080000044883

Svrha doznake: Donacija za izgradnju lifta

Primalac: Udruženje ”Budi mi drug” Ilijaš

Pogledajte i prilog koji je TV Hayat je napravila o našem Dženanu.

https://youtu.be/tsR4G7rd7JE