Sutra počinje nova školska godina u Kantonu Sarajevo

Nova školska 2017/2018. godina počinje u ponedjeljak, 4. septembra 2017. godine, u devet kantona, tako i u svim općinama Kantona Sarajevo. Školski objekti i dvorišta su tokom raspusta uređivani i spremni su za početak nastave.

U ilijaškim školama u Srednjem, Starom Ilijašu, Ilijašu, Podlugovima, kao i područnim školama  bit će sutra  upriličene priredbe i prijemi za prvačiće. Na području općine Ilijaš upisana su 203 prvačića.

U nastavnim programima za osnovnu školu uvode se izmjene za nastavni predmet historija, smanjen je broj nastavnih sati za predmet “Moja okolina”, a povećan za nastavni predmet Matematika.

Za nabavku udžbenika i potrebnog pribora bolje bi bilo sačekati početak školske godine i preporuku predmetnih nastavnika.

Za kraj aprila najavljen je  proljetni raspust, koji će biti “spojen” s prvomajskim praznicima, a u Ministarstvu obrazovanja KS uvjereni su da će to doprinijeti kvaliteti obrazovanja učenika.

Nastava u prvom polugodištu u novoj školskoj godini trajat će do 31. decembra, kad za učenike počinje četverosedmični zimski raspust. Drugo polugodište počinje 29. januara 2018. godine. Kraj nastave u drugom polugodištu za učenike završnih razreda srednje škole je 14. maa 2018. godine, za učenike prvih i devetih razreda osnovne škole 11. juna 2018. godine, a za ostale 20. juna 2018. godine, prema kalendaru Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS.

Svim učenicima želimo sretan i uspješan početak 2017/2018. školske godine.

} else {