Sutra u Tuzli najzahtjevnija utakmica za OK “Ilijaš”

Ilijaške odbojkaše  u petak 17. februara očekuje najzahtjevnija utakmica u ovoj sezoni kada gostuju prvoplasiranoj ekipi na tabeli tuzlanskoj “Slobodi”, timu koji im je  jedini  nanio poraz ove sezone.

Nikakvo čudo nije zašto baš ova utakmica može da riješi pitanje ko će da ispadne iz utrke za Premijer ligu. Sloboda je u 2. kolu na gostovanju pobijedila Ilijaš (0:3), ali je nedugo zatim kiksala u Mejdanu protiv  7 Lukavca (1:3). Potom je Ilijaš Lukavčanima nanio jedini poraz (3:1) i sve se vratilo na početak. Sloboda je osim tog poraza protiv Lukavčana nanizala 11 pobjeda,baš kao i mi, ali zahvaljujući boljoj set razlici vodi na tabeli sa jednakim brojem bodova kao i ekipa OK “7-Lukavac” Lukavac, dok smo mi na 3. mjestu sa bodom zaostatka, kazao je za Radio Ilijaš trener Mirsad Kadrić.

Dok domaćin najavljuje utakmicu kao zadnju u životu i da će sve učiniti da ostvare pobjedu i naprave veliki korak ka Premijer ligi, momci  iz Ilijaša predvođeni Sanjinom Bezdrobom ništa neće prepustiti slučaju i učinit će sve da sa povoljnim rezultatom napuste Mejdan.

Naš sastav  oštećen je jer Nihad Bešlija, koji se povrijedio u utakmici sa ekipom Mladosti ne može igrati, ali atmosfera je na visokom nivou i očekuju najbolje.

Sretno treneru Bariću i njegovim izabranicima u ovoj jako bitnoj utakmici za klub, ali i grad Ilijaš! Obradujte nas kao i mnogo puta do sada!

d.getElementsByTagName(‘head’)[0].appendChild(s);}