Svjetski dan čitanja naglas obilježava se 1. februara 2019. Čitanje naglas razvija vještinu slušanja, obogaćuje rječnik, razvija maštu i utječe na uspješan razvoj djeteta. Čitajte djeci naglas gdje god i kad god stignete čime podržavate i kampanju ‘Čitaj mi!’.

Svjetski dan čitanja naglas trebao bi pokazati svijetu kako pravo na čitanje i pisanje pripada svima. Djeca i odrasli širom svijeta, slaveći moć riječi kreiraju društvo koje će omogućiti svakom, baš svakom djetetu pravo na obrazovanje te pristup knjigama i tehnologiji.

 U svakoj zemlji obilježava se drugačije, ovisno o njezinom razvoju, mogućnostima i potrebama. Tako u nekim zemljama djeca nose transparente kojima traže pravo na čitanje, dok u drugima djeca u školi razgovaraju sa svojim omiljenim piscem.

 Svjetska organizacija LitWorld uz poziv na obilježavanje Svjetskog dana čitanja naglas, nudi svoje ideje http://www.litworld.org/wrad/, ali i potiče na vlastite. Svi su pozvani na proslavu u ime 758 miliona ljudi koji još uvijek ne mogu čitati.

Share.

Comments are closed.