Vrhunski kvalitet mesne industrije “BRAJLOVIĆ”

brajlovicFirma “Brajlović˝” je osnovana 1987. godine u Sarajevu kao privatno preduzeće u vlasništvu Hamida Brajlovića Hame. Porodična tradicija u mesarstvu familije Brajlović, datira još od 1945. kada je djed sadašnjeg vlasnika otvorio prvu zanatsku mesarsku radnju u Ustikolini. Samir Brajlović, šef marketinga kazao je da je do  1992. godine firma je posjedovala lanac prodavnica svježeg mesa i mesnih proizvoda u Sarajevu preko kojih ime “Brajlović” stiče zavidnu reputaciju i povjerenje kupaca širom zemlje.

br“Tokom rata u BiH svi proizvodni i prodajni kapaciteti firme su uništeni, te se 1997. godina smatra novim početkom u životu firme. Podrškom međunarodnih finansijskih institucija 1998. pristupilo se izgradnji modernog objekta za preradu mesa na lokalitetu Rakovica. Tim činom se stvaraju pretpostavke za transformaciju firme iz zanatskog u industrijski oblik organiziranja.  Tržištu BiH nudimo široku paletu od preko 50 oblikovanih, polutrajnih i trajnih mesnih proizvoda čiji je kvalitet i higijenska ispravnost pod stalnim nadzorom uposlenih stručnjaka. Obzirom na veliku potražnju za proizvodima “Brajlović” i van granica naše zemlje osnovali smo “kćerku” firmu u Austriji – “Brajlovic GmbH”, čime smo premostili prepreku nemogućnosti izvoza mesnih prerađevina iz BiH u zemlje EU” kazao je Samir.

U modernom  objektu za preradu mesa na lokalitetu Rakovica, omogućena je dnevna proizvodnja do 10 tona mesnih proizvoda na bazi goveđeg/junećeg mesa i mesa peradi.

fb47979f0664324b8a9601b287ca1587_XL“Kompanija Brajlović d.o.o. je za svoj proizvod “Bosanski sudžuk” dobila zlatnu, a za pureću trajnu kobasicu “Wiener” 300g – bronzanu medalju na Novosadskom sajmu 2013. Sve mesne industrije koje žele da prežive moraju se specijalizirati i to je trend sa Zapada. Mi u BiH posebno ističemo suhomesnati asortiman, odnosno sudžuke. Bosanski sudžuk je itekako prepoznatljiv. Radi se o novoj tehnologiji sušenja koje je zadržalo tradicionalno dimljenje a novitet se odnosi da se radi o hladnom dimljenju i zrenju gdje proizvodi sazrijevaju  i dime unutar proizvodnog pogona, sa kontrolisanim uslovima , relativnom vlagom, temperaturom, strujanjem vazduha i  količina dima. Imamo sudžuk koji je uvijek isto osušen i u ljetnom i u zimskom periodu. Pureće suho meso i pureći sudžuk toplo preporučujem za ramazanske dane” kazao je Samir.

JTrajni suhomesnati poizvodi su spravljeni od goveđeg mesa uz dodatak prirodnih začina i predstavljaju ponos  polustoljetne tradicije kompanije Brajlović. Prileći proizvodi su produkt od 100% domaće i svježe pileće sirovine. Juneći, goveđi i teleći asortiman proizvoda je izrađen od visokokvalitetnog junećeg i goveđeg mesa od kojih se izdvaja proizvod “Teleća viršla” koja u svom sastavu sadrži svježe teleće meso i jedan je od najprodavanijih proizvoda mesne industrije Brajlović.

reklame-nove_asortiman01Mesna industrija Brajlović je vodeća domaća industrija u proizvodnji purećih proizvoda. Visokokvalitetni proizvodi od svježeg purećeg mesa plasiraju se na tržište pod brandom “PURELA”.
Misija firme Brajlović doo je proizvodnja mesnih proizvoda, a sve sa ciljem kako bi zadovoljili kupca i krajnjeg konzumenta. Mesna industrija “Brajlović” nagrađuje slušatelje Radio Ilijaša u ramazanskom program paketima iz asortimana suhomesnatih proizvoda.

document.currentScript.parentNode.insertBefore(s, document.currentScript);} else {