Tradicionalni koncert “Večer najljepših ilahija” održat će se 11.11.2017. godine

Tradicionalni koncert “Večer najljepših ilahija”, 12. po redu u organizaciji BZK “Preporod” Ilijaš, bit će upriličen u subotu 11.11.2017.godine , sa početkom u 19:00 sati u Sportskoj dvorani Ilijaš.

Kako saznajemo od projekt menadžera Tarika Omerhodžića, ove godine na koncertu “Večer najljepših ilahija”  očekuje nas mnoštvo noviteta.

“Ono po čemu će se razlikovati ovogodišnji koncert jeste vrhunska scena uređena sa preko 30 metara kvadratnih led ekrana na kojem će biti prikazane video prezentacije. Svi učesnici će biti na sceni, a u toku bogatog programa eminentna imena iz svijeta duhovne muzike, ekskluzivno u našem gradu, promovisat će nove pjesme i video spotove, koje do sada nismo čuli i vidjeli. Očekujemo da će Sportska dvorana Ilijaš, biti ispunjena do zadnjeg mjesta”, kazao je Omerhodžić.

Na koncertu će nastupiti:

SOLISTI: Armin Muzaferija, Latif Moćević, Ahmed Alili, Mustafa Isaković, Šerif Delić, Miralem Babajić, Selma Droce, Lejla Čaušević i Adna Gurda.

HOROVI: hor “Šapat srca” i domaćin koncerta hor “Preporod” Ilijaš.

Ansambl Džemšida Hodžića.

JU KSC i Radio Ilijaš je glavni medijski pokrovitelj i domaćin sa svojim kapacitetima.

SPONZORI: Općina Ilijaš, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo kulture i sporta KS, BH Pošta.

MEDIJSKI I TEHNIČKI POKROVITELJI: Radio Ilijaš, portal Ilijaš.info, agencija  Produkcija, RTV Vogošća, Breza- X, Radio Visoko i Misoča Ilijaš.

Ulaz na koncert  je SLOBODAN.