U organizaciji Crvenog križa FBiH u Ilijašu je u  petak počela edukacija mladih volontera i  održana je Izvještajna konferencija, kao i radionica za lidere mladih Crvenog križa FBiH.

Na ovoj Konferenciji mladi iz različitih organizacija Crvenog križa razmjenjuju znanja i iskustva. Učešće je uzelo više od 40 učesnika, aktuelni saziv Predsjedništva mladih Crvenog križa FBiH, predstavnici Kluba mladih, Koordinacionog tijela mladih CK FBiH, kao i treneri i domaćini.

Predsjednik Kluba mladih CK FBiH i volonter CK Ilijaš Eldar Šehić iskazao je svoje zadovoljstvo što je CK Ilijaš bio domaćin jednog ovako velikog događaja.

„Crveni križ je, na moje veliko zadovoljstvo, bio domaćin mladima CK FBiH ova četiri dana u okviru kojih su se održavale i razne radionice koje su zaista od velikog značaja. Radili smo aktivno i ovo vrijeme smo nastojali iskoristiti na najbolji mogući način. U okviru ove radionice mladi ljudi su imali priliku usavršavati se i steći nova znanja.  Naravno da smo razgovarali i o daljim akcijama koje planiramo realizovati u narednom periodu. Ilijaš do sada nikada nije bio domaćin ovako velikog događaja i zaista želim kazati da ćemo se potruditi kako bi se ova saradnja nastavila“, kazao je Šehić.

Koordinator za mlade CK FBiH Jasmin Nikšić rekao je kako je prilikom ovih edukacija poseban fokus stavljen na funkciju i akciju mladih u migrantskoj situaciji i djelovanje u takvim situacijama.

„Kao i prethodnih  godina CK FBiH  organizovao je Izvještajnu konferenciju mladih CK FBiH kako bi radili na usvajanju svog izvještaja o radu, a zatim smo isplanirali i rad za naredni period. Najviše smo se bazirali na funkciju i akciju mladih u migrantskoj situaciji i djelovanje u takvim situacijama. Mogu slobodno kazati da smo jedan veliki segment posvetili za ispomoć našim kolegama u Bihaću, Velikoj Kladuši, Mostaru ali i drugim velikim centrima. Tokom ovih dana mladi su imali priliku da se edukuju iz raznih oblasti, a najviše smo posvetili pažnju društvenim mrežama kao jednoj od savremenih metoda za promociju našeg grada. Danas smo evo kao završnu radionicu organizovali uručenje certifikata odnosno zahvalnice za sve učesnike koji su bili sa nama u proteklom periodu“, istakao je Nikšić.

Predsjednik mladih CK FBiH Muamer Đedović kazao je kako su konferenciji prisustvovali predstavnici Općine Ilijaš kao i generalni sekretar CK FBiH Namik Hodžić.

„Od petka u Ilijašu se održava Izvještajna konferencija mladih CK FBiH i jako mi je drago što je to ovdje u Ilijašu. Danas ćemo upriličiti i svečanu dodjelu zahvalnica svima koji su bili sa nama ova protekla četiri dana, a to su zapravo mladi lideri strukture CK FBiH. Jučer su nas posjetili i predstavnici Općine Ilijaš kao i generalni sekretan CK FBiH Namik Hodžić“, rekao je Đedović.

Share.

Comments are closed.