U petak promocija knjige „Mislilac i državnik Alija Izetbegović“

Povodom  1. marta – Dana nezavisnosti BiH bit će upriličena promocija knjige „Mislilac i državnik Alija Izetbegović“ u organizaciji Općinskog odbora SDA Ilijaš, 23.02.2018. godine (petak) u sali Općine Ilijaš, sa početkom u 18:00 sati.

O sadržaju ove knjige govorit će njeni autori general Fikret Muslimović i dr. Selmo Cikotić, kao i promotori profesor Mustafa Spahić-Mujki i Zijad Ljevaković.

Promotori knjige  govorit će  o mislima i djelima Alije Izetbegovića kao misliocu ali i državniku koji je za cilj imao savremenu BiH kao nezavisnu državu u kojoj su svi narodi jednaki.

“Političar je onaj koji samo misli na sljedeće izbore, a državnik je onaj koji misli na sljedeće generacije, a da bi čovjek bio državnik kao što je to bio Alija Izetbegović, on mora imati u sebi sustav vrijednosti kao i znanje, ideje, um, duh, viziju, talenat,  mora imati mudrost i mora uvažavati i priznavati univerzalne ljude“ ( Mustafa Spahić).

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine je nešto što je obilježilo doprinos Alije Izetbegovića afirmaciji države Bosne i Hercegovine, kao i subjektiviteta njenih naroda.

Očekujemo Vaš dolazak, kako bismo zajednički uveličali promociju knjige „Mislilac i državnik Alija izetbegović“ koja će biti upriličena povodom  jednog od najznačajnijih praznika za našu državu – DAN NEZAVISNOSTI BIH.

Izdavač knjige je Muzej Alija Izetbegović.