Dani provedeni u vrtiću su dani zabave i uzbuđenja, ali i mnogo više od toga. Uz stručno osoblje, svako dijete u vrtiću razvija maštu, kreativnost, sposobnost rješavanja problema, usvaja nova znanja ali i socijalne vještine. Vrijeme boravka u vrtiću svakog djeteta, temeljno je vrijeme za formiranje ličnosti. Iz vrtića se nose najljepše uspomene i  sklapaju najljepša prijateljstva. Za jednu takvu uspomenu, bogatiji su najstariji đaci prvaci iz vrtića „Ilijaš“ zbog kojih je upriličena zavšna svečanost u prostorijama vrtića, sa početkom u 16:30 sati. Sanja Fejzić, odgovorni odgajatelj vrtića „Ilijaš“ obratila se prisutnim roditeljima i đacima, zahvalila se svima koji su pomogli u radu vrtića ali i poželjela mnogo sreće svim đacima.

„Upriličili smo završnu  svečanost povodom ispraćaja najstarijih đaka-prvaka odnosno maturanata. U ovoj godini ispraćamo 16 naših đaka prvaka u nadi da će u životu imati zdravlja, sreće i uspjeha. Današnji program je zapravo sistematizacija znanja tokom cijele školske godine ali i jedno lijepo druženje sa roditeljima. Predstavit će se sve tri odgojne grupe koliko ih ima u našem vrtiću. Grupe su mješovite uzrasta od 1-6 godina.  Također u svečanost su uključeni i najmlađi drugari jer se trudimo da, dok su još mali, nauče kako da izraze sebe i svoje znanje iz vrtića“, kazala je Sanja.

Od 01.06.-15.06.2018. godine bit će raspisan konkurs za upis mališana u vrtić Ilijaš. Svi zainteresovani mogu se javiti u jutarnjim satima pa sve do 15:00 sati.  Svim maturantima vrtića „Ilijaš“ želimo mnogo sreće i uspjeha na novim životnim stazama.

Share.

Comments are closed.