MJESTO ZA REKLAMU

Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na Spomeniku palim borcima NOR-a 1941.-‘45. u Alića gaju, Udruženje antifašista i boraca NOR-a općine Ilijaš organizovalo je  obilježavanje Dana pobjede nad fašizmom-09. maja. Uz prisustvo mnogobrojnih građana, posebno mladih, Selver Herić predsjednik UABNOR-a Ilijaš, održao je historijski čas o važnosti ovog datuma.

„Zbog mnogobrojnih aktivnosti koje će biti upriličene sutra (09.05.2018.) mi smo odlučili da danas obilježimo 09. maj, Dan pobjede nad fašizmom. Ovo je ujedno i Dan Evrope i na taj dan Njemača je potpisala kapitulaciju. To je najznačajnija stvar jer su fašisti priznali poraz. Drago mi je da je danas sa nama bilo djece, koja nam pomažu u obilježavanju značajnih datuma. Bivša Jugoslavija i BiH, dale su ogroman doprinos u pobjedi nad fašizmom. Mladima poručujem da budu pametni i da ne nasjedaju vjerujući drugima. Fašizam nikada nije umro. Fašizam je na ovim prostorima oživio od 92.-95. godine. Doživjeli smo ogromne patnje. Treba uvijek biti spreman dati odgovor na fašizam, boriti se i paziti“, poručio je Herić.

Cvijeće na Spomeniku palim borcima NOR-a 1941.-’45, položile su mnogobrojne delegacije. Predsjednik Herić pozvao je prisutne da se priključe aktivnostima koje će sutra biti upriličene u Sarajevu.

Share.

Comments are closed.