Tradicionalni Novogodišnji koncert učenika Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo- Područno odjeljenje Ilijaš održan je sinoć u prostoriji Osnovne muzičke škole u Ilijašu. Ovim koncertom obilježen je i kraj prvog polugodišta u školskoj 2018/2019. godini.

Brojni posjetitelji su imali priliku čuti šta su naučili učenici iz klasa : gitare, klavira, harmonike, solfeđa.

Nastavnici su zadovoljni uspjehom učenika, te kažu da su učenici posvećeni muzici i tome da nauče više o svom instrumentu, te da pokazuju dobre rezultate.

Nastavnik harmonike Enes Fazlić je istakao da je zadovoljan kako je prošla prirema za Novogodišnji koncert i poželio je zajedno sa svojim kolegama sretnu Novu godinu građanima Ilijaša.

-Na koncertu je zastupljen školski repertoar odnosno klasična muzika. Imamo 24 tačke na Novogodišnjem koncert, te orkestar harmonike i tamburaški orkestar. Prvo polugodište je prošlo jako dobro, pripremali smo se za Novogodišnji koncert, te za neka takmičenja koja će se održati u drugom polugodištu  na Federalnom i na Internacionalnom nivou. Želim da čestitam Novu godinu svim građanima Ilijaša zajedno sa mojim kolegama iz Područnog odjeljenja Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo, kazao je Fazlić.

Nastavnica klavira Srna Dulaš je istakla da je ponosna nastavnica 13 učenika klavira i da je jako zadovoljna što su učenici dobili priliku da nastupe i pokažu šta su naučili u proteklom periodu.

-U školi predajem već dvije godine i ponosna sam nastavnica 13 učenika klavira. Ove godine učestvovali smo na Novogodišnjem koncertu koji se održao u prostorijama Osnovne muzičke škole u Ilijašu, gdje su učestvovali učenici odsjeka koje imamo u našoj školi. Pripreme za koncert su protekle jako dobro i zadovoljna sam što su učenici dobili priliku da pokažu šta su naučili. Želim svim građanima Ilijaša ugodne praznike i sve najbolje u 2019. godini, kazala je Dulaš.

Mnogobrojna publika, koju su činili uglavnom roditelji učenika imala je priliku da nešto više od jednog sata sluša izvedbe poznatih kompozitora, zastupljenih u planu i programu Muzičke škole.

Share.

Comments are closed.