Učenici OŠ “Podlugovi” i OŠ “Hašim Spahić ” osvojili prvo i drugo mjesto u finalu atletskog kupa za OŠ KS

Atletski klub „Ilijaš“ u kontinuitetu bilježi sjajne rezultate na raznim takmičenjima, kako u Kantonu Sarajeva tako i na takmičenjima širom BiH. Naime, danas je održan atletski kup za osnovne škole KS, i članovi ilijaškog atletskog kluba su i na ovom takmičenju ostvarili zapažene rezultate. Trener AK „Ilijaš“, Mirza Bektić kazao je da učesnici današnjeg atletskog kupa KS nisu svi članovi ovog kluba ali da se u osnovnim školama zaista radi naporno kada je atletika u pitanju, o čemu govore i rezultati.

„Ispred OŠ „Podlugovi“ i OŠ „Hašim Spahić“ učestovalo je po 12 takmičara. Danas je održano veliko finale. Među najboljih osam škola u KS plasirale su se ove dvije ilijaške osnovne škole. OŠ „Podlugovi“ je u konačnici imali 65 bodova i zauzela prvo mjesto a OŠ „Hašim Spahić“ sa 61. bodom plasirala se na drugo mjesto“, kazao je Bektić.

 Mirza Bektić, trener Atletskog kluba „Ilijaš“ kazao je da željno iščekuju izgradnju atletske staze te se zahvalio Općini Ilijaš na dosadašnjoj podršci.  U emisiji „Sport ponedjeljkom“ gostovali su trener Mirza Bektić i atletičari: Eldin Zoronjić, Ajla Kubat i Zlata Špijodić.  Čestitamo učenicima i profesorima sporta OŠ „Podlugovi“ i OŠ „Hašim Spahić“ na izvanrednim rezultatima.

Piše: Alma Omerović