U kino sali KSC Ilijaš danas su  učenici i nastavnici Kampusa  „Perzijsko-bosanskog koledža“ imali priliku pogledati film pod nazivom „ Muhammed, ya Resulallah“  u čast rođenja posljednjeg Božijeg poslanika, Muhammeda a.s..  Film zapravo govori o životu Božijeg poslanika, prije historijske činjenice i poslije njegovog rođenja.

Predmetni nastavnik i savjetnik za nastavu u „Perzijsko-bosanskom koledžu“ i Osnovnoj školi „Đulistan“ Sead Poturak govorio je o tome na koji su način učenici ove škole obilježili mjesec muharrem, te o aktivnostima koje su provedene tokom ovog mjeseca.

„Učenici naše škole danas imaju priliku pogledati film pod nazivom „Muhammed, ya Resulallah“ i to je zapravo završna aktivnost u mjesecu muharremu. Glavni cilj jeste da se promovišu vrijednosti iz poslanikovog života, te da se istakne najdublja osjećanja ljubavi i poštovanja prema poslaničkoj veličini Muhammeda a.s.. Ovaj film smo imali priliku pogledati na turskoj verziji, ali ovo je nešto novo odnosno original verzija koja nam dolazi iz Irana. Ovdje se radi o životu Božijeg poslanika, prije historijske činjenice i poslije njegovog rađanja. Mogu slobodno kazati da je film jako zahtjevan, potrebno je dosta razmisliti o svemu i traje tri sata. Iskreno se nadam da će naši učenici razumjeti tematiku i da će im dobro doći u njihovim odgojnim aktivnostima“, kazao je Poturak.

Nakon završetka projekcije filma “Muhammed, ya Resulallah”, učenici i učenice izrazili su emocije i oduševljenje.

Share.

Comments are closed.