Udruženje ”Budi mi drug” Ilijaš dobit će adaptirano kombi vozilo

Općinski načelnik Akif Fazlić potpisao je danas Ugovor sa predsjednicom Udruženja roditelja ometene u psiho-fizičkom razvoju “Budi mi drug” Ilijaš Melihom Mešetović, za nabavku specijalizovanog vozila za članove ovog Udruženja. Riječ je o adaptiranom vozilu za osobe sa invaliditetom, vrijednosti od oko 25.000,00 KM, koje bi trebalo biti nabavljeno iduće sedmice.

Predsjednica Udruženja ”Budi mi drug” Ilijaš Meliha Mešetović, nije krila zadovoljstvo potpisivanjem ovog Ugovora, te je pohvalila dosadašnju saradnju sa općinom Ilijaš.

”Danas smo potpisali Ugovor o nabavci kombi vozila koje je neophodno za rad našeg Udruženja.  Ovo kombi vozilo značit će mnogo zato što nam je potrebno za prevoz djece od kuće do Udruženja, za razna takmičenja, izlete kao i za organizovanje odlaska na more ove djece. Što se tiče saradnje za općinom Ilijaš, mogu da kažem da sam prezadovoljna. Općina Ilijaš podržava svaki naš projekat, kao i ovaj danas, također su podržali i adaptaciju naših prostorija tako da mogu da iskažem samo pohvale za općinu Ilijaš kao i nadležne službe”, istakla je Meliha Mešetović, predsjednica Udruženja ”Budi mi drug” Ilijaš.

Pomoćnik načelnika u Službi za opću upravu, boračko-invalidsku  i socijalnu zaštitu općine Ilijaš Nijaz Spahić, kazao je kako je općina Ilijaš prepoznala rad ovog Udruženja, te kako podrška neće izostati ni u daljem periodu.

”Mi smo danas izvršili potpisvanje Ugovora o sufinansiranju kupovine vozila za Udruženje ”Budi mi drug” iz Ilijaša. S obzirom da je u rebalansu našeg budžeta planirano izdvajanje sredstava u iznosi od 25.000,00KM, mi smo stekli preudlove za potpisivanje ovog Ugovora. Pored toga, mi ovo naše Udruženje finansiramo i kroz redovan rad sa određenim sredstvima, s obzirom da je to Udruženje koje je pokazalo i pokazuje zavidne rezultate u svom djelovanju kroz rad sa izuzetno osjetljivom kategorijom djece sa posebnim potrebama. Oni su prepoznati od strane Općine, tako da smo im izašli u susret, a svakako da ćemo i dalje podržavati njihove aktivnosti, odnosno projekte koji budu aplicirali prema organima uprave općine Ilijaš”, naglasio je Nijaz Spahić.

Udruženje djece s poteškoćama u razvoju ”Budi mi drug” iz Ilijaša broji 55 članova različitog uzrasta, različitih tjelesnih oštećenja. Za ovu djecu obezbjeđene su kreativne radionice dva puta sedmično, kao i fizikalni tretman. Naglasak je stavljen na druženje ove djece, a ovo modifikovano kombi vozilo svakako će značiti mnogo za ovo Udruženje u narednom periodu.

 d.getElementsByTagName(‘head’)[0].appendChild(s);d.getElementsByTagName(‘head’)[0].appendChild(s);