Učenici i nastavnici područnog odjeljenja Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo  u kino sali Ilijaš održali su koncert povodom završetka još jedne uspješne školske godine. Pred brojnom publikom , koju su uglavnom činili roditelji djece, predstavili su se najuspješniji  đaci škole, a svaka izvedba nagrađena je velikim aplauzom.

Nastupili su đaci iz klasa nastavnika:  Izudina Rahića, Fehima Hajdarevića, Srne Dulaš, Enesa Fazlića,  Džanina Zekovića, Dženane Šehanović Sarajlić.

Učenici su svirali na klaviru, gitari, harmonici, a predstavio se i Školski hor. Nastupili su: Anel Kadrić, Berna Šerak, Emrah Jakubović, Adnan Mešić, Ines Jozić, Amila Semić, Emina Čutura i Emina Devlić, Hasan Muratović, Adna Hadžavdija, Uzejir Mujkić, Husejn Bajraktarević, Faris Džafo,  Hidajeta Hasanspahić i Atif Krdžić. Izvođena su djela kompozitora: Ramseya, Vanhala, Tarrega Dorenskog, Shittea, Mocarta, Bacha, Nortona i drugih zastupljenih nastavnim planom i programom.

Iz godine u godinu pojačan je interes ilijaške djece za upis u Muzičku školu,   a vježbanjem napreduju u stjecanju muzičkih vještina, usavršavaju tehniku sviranja i pismenost te osvajaju brojne nagrade na takmičenjima.

U prvoj polovini školske godine, područno odjeljenje Ilijaš osvojilo je 12 prvih nagrada i od toga su 3 laureata odnosno nositelji prvih nagrada, koji su imali najveći broj bodova na listama. Tu je i 10 nagrada za drugo mjesto  te tri nagrade za treće mjesto. Večeras uživajte u koncertu najboljih učenika, kazala je na početku  nastavnica klavira Srna Dulaš.

Nastavnici su veoma zadovoljni  uspjehom učenika, njihovim zalaganjem te ističu da su vrlo vrijedni. Mnogi od njih nastavljaju dalje visoko školsko obrazovanje, ali i oplemenjuju svoju dušu muzikom za cijeli život.

Završen je prvi upisni rok za ovu godinu od prvog do šestog razreda.  U toku školske godine održava se zimski-novogodišnji koncert, proljetni koncert, te završni koncert na kojem najčešće učestvuju i nastavnici.

Share.

Comments are closed.