Dvodnevna radionica „Upoznajmo KSC i Radio Ilijaš“ počela je danas. Edukativna i interaktivna radionica, koja će postati tradicionalna aktivnost JU KSC i Radio Ilijaš, otvorena je predstavljanjem Ustanove i njenih segmenata oduševljenim polaznicima.

Direktor Ustanove Benis Fazlić poželio je dobrodošlicu učenicama, te ih upoznao sa nastankom i razvojem Ustanove i njenih segmenata: kinom, Bibliotekom, Radio Ilijašem i Sportskom dvoranom.

Nakon toga upriličen je obilazak i upoznavanje sa radom kina Ilijaš, radom kino projektora, historijom i nastankom prvog filma, slike i zvuka što je na originalan i zabavan način predstavio kino operater Amer Mešetović.

Nakon toga upriličen je obilazak Biblioteke i prostorija Radio Ilijaša  i upoznavanje sa funkcionisanjem i produkcijom programa.

Učesnici radionice bili su oduševljeni aktivnostima u Sportskoj dvorani Ilijaš, gdje su imali priliku igrati stoni tenis, davati koševe i igrati odbojku.

Prvi dan radionice „Upoznajmo KSC i Radio Ilijaš“ završen je predavanjem bibliotekara Semira Spahića  o historiji bibliotekarstva, o tome kako nastaje knjiga i drugim temama vezanim za pisanje i čitanje knjiga.

Fokus radionice, koja se nastavlja sutra, bit će stavljen na novinarstvo, a polaznici će saznati o  historiji radijske produkcije, korištenju gramofona, ploča, audio kaseta, novinarskim formama, snimanju vijesti,web novinasrtvu, fotografiji, snimanju  reklama i jinglova.

Share.

Comments are closed.