“Večer najljepših ilahija” sutra u Sportskoj dvorani u Ilijašu

Tradicionalni koncert “Večer najljepših ilahija”, 12. po redu u organizaciji BZK “Preporod” Ilijaš, bit će upriličen u subotu 11.11.2017.godine , sa početkom u 19:00 sati u Sportskoj dvorani Ilijaš.

“Ono po čemu će se razlikovati ovogodišnji koncert jeste vrhunska scena uređena sa preko 30 metara kvadratnih led ekrana na kojem će biti prikazane video prezentacije. Svi učesnici će biti na sceni, a u toku bogatog programa eminentna imena iz svijeta duhovne muzike, ekskluzivno u našem gradu, promovisat će nove pjesme i video spotove, koje do sada nismo čuli i vidjeli. Očekujemo da će Sportska dvorana Ilijaš, biti ispunjena do zadnjeg mjesta”, kazao je projekt menadžera Tarik Omerhodžić.

Na koncertu će nastupiti:

SOLISTI: Armin Muzaferija, Latif Moćević, Ahmed Alili, Mustafa Isaković, Šerif Delić, Miralem Babajić, Selma Droce, Lejla Čaušević i Adna Gurda.

HOROVI: hor “Šapat srca” i domaćin koncerta hor “Preporod” Ilijaš.

Ansambl Džemšida Hodžića.

Koncert je humanitarnog karaktera. Svi posjetioci moći će donirati novčana sredstva, u skladu sa svojim mogućnostima, za izgradnju lifta u SŠC „Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš, koji ne neophodan učeniku Dženanu Pinjiću ali i svim ostalim učenicima sa sličnim problemima.

JU KSC i Radio Ilijaš je glavni medijski pokrovitelj i domaćin sa svojim kapacitetima.

SPONZORI: Općina Ilijaš, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo kulture i sporta KS, BH Pošta.

MEDIJSKI I TEHNIČKI POKROVITELJI: Radio Ilijaš, portal Ilijaš.info, agencija  Produkcija, RTV Vogošća, Breza- X, Radio Visoko i Misoča Ilijaš.

Ulaz na koncert  je SLOBODAN.