Vlasnik firme „Liščevica-Promet“ Ilijaš gospodin Zuhdija Džafo danas je uručio vrijednu donaciju Domu zdravlja Ilijaš. Zahvaljujući ovom privredniku, Dom zdravlja dobio je jednu motornu prskalicu i jednu ručnu prskalicu kao i granulat za 500 litara dezinfekcionog sredstva.

Ova donacija je od velikog značaja za ovu ustanovu kako bi redovno mogli vršiti dezinfekciju koja je neophodna u borbi protiv koronavirusa. Zuhdija Džafo vlasnik firme „Liščevica – Promet“ Ilijaš kazao je da je ova firma na raspolaganju da pomogne kada je god to potrebno.

„Želimo da spasimo naš grad i naš narod i stavljamo se na raspolaganje šta god treba. Pozivam sve privrednike da pomognu koliko mogu. Liščevica radi 23 godine na ovim prostorima i ovo je naše. Zbog toga smo na raspolaganju za našu općinu“, kazao je Džafo.

Također, firma BOSMAN d.o.o. Sarajevo ustupila je na korištenje kontejner koji će služiti  kao trijažni punkt. Direktorica Doma zdravlja Ilijaš dr. Amra Matoruga istaknula je da ova ustanova radi po principima i naredbama Kriznog štaba.

„Mi smo zadovoljni epidemiološkom situacijom na terenu. Građani se pridržavaju uputstava. Uveli smo trijažne šatore a danas smo zahvaljujući dobrim ljudima i privrednicima dobili na korištenje kontejner od firme BOSMAN d.o.o. Sarajevo. Zahvaljujući našem sugrađanu privredniku gospodinu Džafi dobili mašinu za vanjsku dezinfekciju prostora oko Doma zdravlja kao i mašinu za unutrašnju dezinfekciju sa određenom količinom dezinfekcionog sredstva što će svakako unaprijediti higijensko-epidemiološke mjere Ustanove i građana“, kazala je direktorica DZ Ilijaš Amra Matoruga.

Čestitke  firmama „Lišćevica-Promet“ d.o.o. i „BOSMAN“ d.o.o. Sarajevo na izuzetno značajnim donacijama u ovom teškom periodu.

Share.

Comments are closed.