Završen Memorijal “11 Zlatnih” posvećen šehidima NK Ozren

Nakon dva dana odličnog fudbala,  završen je Prvi Memorijalni Turnir šehida NK Ozren “11 Zlatnih”. Pobjedom od 5:3 u finalu protiv ekipe NK Sašk Napredak, KMF Vrbanjuša je postala pobjednik Memorijala “11 Zlatnih”. Treće mjesto je nakon pobjede od 9:4 protiv NK Ozrena osvojila ekipa NK Ilijaš. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Danis Pandža (NK Sašk Napredak), najbolji strijelac turnira je Nedžad Hodžić (KMF Vrbanjuša),  dok je najbolji golman Marko Filipović (KMF Vrbanjuša).Nagrada za Fair Play pripala je FK Željezničar.

Šlag na tortu turnira i pravu poslasticu za gledatelje izazvala je utakmica veterana NK Ozren-NK Unis koja je završena rezultatom 2:2 uz mnoštvo lijepih poteza i akcija koje su izmamile aplauze sa tribina.Ovim putem NK Ozren se zahvaljuje svim akterima turnira kako fudbalerima,sudijama tako i publici a na tribinama zbog  odlične atmosfere,ponašanja i fair play igre jer nije zabilježen niti jedan najmanji problem.Također se zahvaljujemo svim našim sponzorima i prijateljima kluba koji su podrzali Manifestaciju i turnir “11 Zlatnih” te omogućili da sve protekne na vrhunskom nivou, poručili su organizatori Memorijala.

Ešref Pustahija, Namir Merdan, Nedžad Zlatarac, Šaćir Fejzović, Ferid Zukić, Idriz Alić, Amir Bešlija, Mirzet Korjenić, Ševko Kevelj, Omer Hido i Suad Hegić bili su nogometaši Ozrena. Bili su  prijatelji i komšije, očevi, djeca. Njihovu igru zaustavila je agresija na Bosnu i Hercegovinu, fudbalsku loptu zamijenilo je oružje.  Hrabro su  stali u odbranu svojih domova i domovine i dali ono najvrijednije, svoje živote.