U okviru Manifestacije “Misoča 19. juli ‘92-‘19.- da se ne zaboravi”  u subotu, 20.07.2019. godine upriličeno je polaganje cvijeća u haremu džamije u Misoči, nakon čega je otvoren Memorijalni turnir šehidima Misoče u malom nogometu za seniore.

U nedjelju, 21.07.2019. godine održana je revijalna utakmica pionira Misoče a zatim su odigrane finalne utakmice turnira. U konačnom poretku prvo mjesto zauzela je ekipa MZ Srednje, drugo mjesto MNK Crni Labud a treće mjesto AS STRUJA Podlugovi. Nagradu za fair play osvojila je ekipa Misoče. Najbolji strijelac turnira je Saudin Delija a najbolji igrač Bajro Spahić. Za najboljeg golmana turnira proglašen je Mahir Mandra. Nagrade su uručili Općinski načelnik Akif Fazlić, predsjednik Organizaciog odbora turnira Enver Ljubijankić, predsjednik Udruženja Patriotska liga 91. Ilijaš Šerif Ćatić, predsjednik Džematskog odbora Misoča Izet Dedić i Alija Ćosić u ime Udruženja Odred Tale Misoča.

Generalni pokrovitelj turnira bio je Općinski načelnik Akif Fazlić.

Podsjetimo, građani, borci Misoče su zaustavili i zarobili agresorski tenk, među prvim zarobljenim u Federaciji BiH. Ovaj hrabri događaj slavi se kao pobjeda ilijaške brigade i misočkog odreda, pa je tim povodom ovaj datum uvršten u kalendar značajnih događaja Općine Ilijaš.

Share.

Comments are closed.