Zekija Avdibegović  predsjednica Udruženja porodica nestalih općine Ilijaš i koordinatorica udruženja „Zlatne ruke“ , gostovala je u jutarnjem programu Radio Ilijaša povodom 8. marta- Međunarodnog dana žena.

Avdibegović je kazala da sam naziv i zašto postoji Udruženje je bolono, ali da je borba neprekidna.

„Mi se borimo za istinu. Od agresije na BiH pa do danas, borili smo se da se kazne ratni zličinci. Došli smo u fazu da se sudi ljudima koji su se borili za Ilijaš i naš narod, a ne onima kojima je nepravda učinjena. Tražimo istinu i samo istinu, da znamo gdje su naši najmiliji. Mi se nećemo umoriti. Ovo jeste mukotrpna borba ali mi je nastavljamo. Ovaj dan je prilika da kažemo o našoj borbi. I govorimo uvijek o našoj borbi. Često kažem da su agresori ubili žene, možda ne bismo dokazali genocid. Jednostavna snaga žene je neprevaziđena. Žena kad nešto hoće, ona ne odustaje od toga”, kazala je Zekija.

Ponosna na Ilijaš, koji zaista ima hrabrih žena i koje su postale prepoznatljive, Zekija Avdibegović ističe da se borba mora nastaviti isključivo na bazi istine.

„Naša udruženja traže samo istinu. Ne izmišljamo i ne lažemo što rade drugi. Istina je na našoj strani i čvrsto vjerujem da ćemo doći do istine za BiH. Naša udruženja koja teku kao mali potoci, ali u konačnici svi se borimo za BiH, svako svojim doprinosom i na svoj način.  Žene trebaju da budu žene, jer je to privilegija. Potrebno je da budu samostalne, hrabre i uporne. Poručujem ženama da se obrazuju i međusobno podržavaju.  Sa svim ženama koje se bore i ostvaruju svoje ciljeve dijelim sreću. Želim svim ženama puno uspjeha u svim sferama života”, kazala je Zekija.

Također, zekija je koordinatorica udruženja „Zlatne ruke“ koje se bavi  prvenstveno osnaživanjem žena. Trenutno broji oko 100 članica. Misija ovog Udruženja jeste da žene imaju svoj kutak u kojem se mogu zabaviti ali prije svega pokazati svoje znanje i da zajedničkim istupima donesu društvu bolje promjene.

Share.

Comments are closed.