ILIJAŠVIJESTI

Članovi hora „Preporod“ Ilijaš uskoro predstavljaju novi album duhovne muzike pod nazivom “Bošnjak”

Hor duhovne muzike „Preporod“ Ilijaš osnovan je 2004. godine u Ilijašu. Pored brojnih nastupa na islamskim manifestacijama u BiH, BZK „Preporod“ već 12 godina zaredom oranizuje koncert duhovne muzike pod nazivom „Večer najljepših ilahija“ u Ilijašu. Pored toga, članova hora „Preporod“ učešće su uzeli i na koncertima „Pod zastavom Muhammeda“, „Selam ya Resulallah“, “Moj ummete”, itd.

U 2019. godini članovi hora započeli su projekat snimanja novog albuma pod nazivom „Bošnjak“.Album sadrži šest numera, a snimili su i tri video spota.

Promocija albuma održat će se u nedjelju 11. aprila 2021. godine.

Album „Bošnjak“ ideja je nekoliko mladih entuzijasta sa područja općine Ilijaš i općine Breza. Hor  „Preporod“ Ilijaš broji ukupno 20tak aktivnih članova, od toga 14 djevojaka i 8 muških članova.

BZK „Preporod“ Ilijaš u ulozi je izdavača i tehničke podrške pri implementaciji i realizaciji ovog projekta.

Cilj projekta je promocija kulturnog i vjerskog sadržaja uz afirmaciju lokalnih zajednica koje će biti prostorom promoviranja albuma, ali i afirmacija mladih ljudi koji su glavni akteri i nosioci ovog projekta.

Video produkciju spotova potpisuje agencija “Media Control” iz Ilijaša.

Aranžman i mastering radili su Halid Hajduković i Eldin Huseinbegović.

-“Izazov je bio da snimimo spotove sa ljepotama naše BiH. Spotovi su snimani na obroncima planine Bješanice, na Tabiji iznad Sarajeva, u Mostaru, Vašešu, Ilijašu i Brezi”, kazao je predsjednik BZK “Preporod” Ilijaš Adis Duraković.

 

Youtube kanal: https://www.youtube.com/channel/UChq7N4TrBEgGdrCCSAD3_TQ

Facebook stranica: https://www.facebook.com/horpreporod

Povezane objave

Back to top button