Prema takvimu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini zalaskom sunca u četvrtak, 23. aprila nastupa mubarek mjesec Ramazana, dok će prvi dan ramazanskog posta biti u petak, 24. aprila.

U skladu sa trenutnom situacijom, vjerski život tokom ramazana u našoj domovini bit će organizovan u okviru vanrednih mjera koje važe u državi zbog proglašene pandemije koronavirusa.

Povodom mjeseca Ramazana Radio Ilijaš pripremio je i ove godine bogat program. U vremenu pripremanja iftara uživajte u odabranim ajetima, tefsiru, najljepšim hadisima, izvanrednim ilahijama.  Ne propustite ni ove godine gostovanje ilijaških imama koji će  svakog dana u Ramazanskom programu govoriti o lijepim i aktuelnim temama,  poslušajte brojne zanimljive rubike koje oplemenjuju dušu.  Svakako ćemo realizirati reportaže i priloge o aktivnostima, predavanjima u ilijaškim džematima,  našim horovima ilahija, hafizima, školi hifza, mukabelama i drugim temama koje nisu prekinute iako su svoje aktivnosti prilagodili drugoj platformi-onoj online.

Nismo ni ove godine zaboravili naše najmlađe slušatelje i nagradno takmičenje za njih je pripremljeno, te preporučujemo da prate Ramazanski program, te web i facebook stranicu Radio Ilijaša. 

Ramazanska vaktija dostupna je ovdje: https://staticdn.islamskazajednica.ba/images/download/Ramazanska_vaktija_2020.pdf

Ramazan mubarek olsun-Vaš Radio Ilijaš!

Share.

Comments are closed.