Danas počinje nogometni spektakl “Zimski kup Ilijaš 2023”

U organizaciji Nogometnog kluba Ilijaš i JU „Kulturno – sportski centar i Radio Ilijaš“, a pod pokroviteljstvom Općine Ilijaš, u Sportskoj dvorani danas počinje prvi malonogometni „Zimski kup Ilijaš 2023“.

Ilijaš će od 23. do 29. januara biti domaćin brojnim igračima i posjetiteljima iz drugih gradova naše države. Ljubitelji nogometa imat će priliku uživati u sedmodnevnoj sportskoj manifestaciji, vrhunskim ekipama i sjajnim mečevima.

U subotu u Sportskoj dvorani Ilijaš održano je žrijebanje grupne faze.

Obezbijedili smo bogat nagradni fond i to 5.000 KM za osvojeno prvo, 3.000 KM za drugo i 1.000 KM za osvojeno treće mjesto. Također, nagrade će dobiti najbolji igrač, strijelac i golman turnira a koje će izabrati eminentni sportski radnici, treneri i sportski novinari. Ekipa koja pokaže najbolje fair play, sportsko ponašanje, također će biti adekvatno nagrađena. Planirano je i održavanje nekoliko revijalnih utakmica a koje će biti na programu kada se budu igrali mečevi četvrtfinala, polufinala i završnice turnira. Svi preduvjeti da turnir bude na najvišem nivou održan su ispunjeni i želimo da pobijedi sport – kazao je Beširević,  član Organizacionog odbora.

Pored Općine Ilijaš i KSC i Radio Ilijaš, ovaj događaj podržali su Firma Niskogradnja Durmić, Azzuro – Pizzeria i Bistro, Transport Hajdarević, Xylon, Veterinarska stanica Di-Vet, Leda, Prestige Nekretnine, Caffe Metropola, Bosna u očima Gulfa, MS instalacije, OZ Brenda i Bilal d.o.o.

Od 17:00 sati u Sportskoj dvorani Ilijaš igrat će se prva utakmica. Na slici ispod pogledajte cijeli raspored za 23.01.2023.

Prethodni članakPorezna uprava FBiH uputila javni poziv za podnošenje poreznih prijava za 2022. godinu
Naredni članakZavršen Međunarodni stonoteniski turnir “Aladža – Oaza Open 2023”