Radio Ilijaš od svog nastanka njeguje promociju nagrađivanja svojih slušatelja, a posebno najmlađih u toku mubarek mjeseca Ramazana.

Godinama je organiziran kviz , posljednjih sedam  godina nagradno  literarno takmičenje, a ove godine odlučili smo se za novi koncept-takmičenje djece u kategoriji –UČENJE KUR'ANA.

Tim povodom, prema Odluci direktora JU KSC i Radio Ilijaš, objavljujemo:

                                                      Javni poziv

  JU „KSC i Radio Ilijaš“ objavljuje Javni poziv za učenike osnovnih škola sa područja općine Ilijaš za učešće u Ramazanskom takmičenju u kategoriji-UČENJE KUR'ANA. Pravo učešća imaju djeca uzrasta od sedam do 15 godina.

Prijava treba da sadrži ime i prezime djeteta, dob, adresu, broj kontakt telefona. Sve dodatne informacije možete dobiti na broj telefona : 033 400- 800, 061 237-916 ili putem emaila: railijas@gmail.com. Krajnji rok za prijavu učešća u takmičenju je 17. maj 2019. godine.

Nagrade : Prva nagrada-300 KM, druga 200 KM i treća nagrada 100 KM.   Sponzor nagradnog takmičenja Općina Ilijaš i načelnik Akif Fazlić.

Stručni žiri odabrat će učesnike polufinalne i finalne emisije, a ocjenjivat će se pravilno učenje Kur'ana-tedžvid, melodičnost glasa i ukupni dojam , a pobjednici će biti proglašeni na Bajramskoj večeri  uz dodjelu diploma i nagrada i prigodan program.

Budite i ove godine dio našeg i Vašeg takmičenja za najmlađe, osvojite vrijedne nagrade i posvetimo svoje vrijeme Knjizi objavljenoj u ovom mubarek mjesecu.

Share.

Comments are closed.