Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, tokom protekla 24 sata u Kantonu Sarajevo izvršeno je 50 laboratorijskih testiranja na prisustvo koronavirusa. Nije bilo novih potvrđenih slučajeva infekcije ovim virusom. Ukupan broj oboljelih od zarazne bolesti COVID-19 u Kantonu Sarajevo i dalje iznosi 108.

“Trenutno je hospitalizirano sedam pacijenata. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici se nalaze dvije osobe, a u izolatoriju KCUS-a pet. Nema pacijenata na respiratorima. Ukupan broj oporavljenih u Kantonu iznosi 56, a broj aktivnih slučajeva je 42. Jučer nije bilo potpuno oporavljenih niti smrtnih ishoda”, navodi se u podacima iz biltena Zavoda.

Ministarstvo unutrašnjih poslova KS je tokom protekla 24 sata evidentiralo šest kršenja mjere samoizolacije, a u prinudnoj izolaciji se nalaze dvije osobe. Tokom protekle noći 35 osoba je prekršilo policijski sat.

Na evidenciju Službe za zapošljavanje KS od proglašenja stanja nesreće 18. marta 2020. godine  prijavilo se 5.165 osoba.

Press Vlade KS

Share.

Comments are closed.