NK Ilijaš gost u Jelahu-Hodžić: Nemamo šta izgubiti, idemo se nadigravati

Danas sa početkom u 17 sati na stadionu „Šibovi“ u Jelahu igra se meč  drugog  kola Druge lige FBiH-centar, a u kome će domaći FK Borac ugostiti ekipu povratnika u drugoligaško društvo,momčad NK Ilijaš. Ekipa Ilijaša je svoj debi u ovoj ligi igrala kao „domaćin“ na stadionu Bosne u Visokom protiv tima FK Baton (Sarajevo) i odigrala neriješeno 1:1, dok je Borac slavio u Brezi protiv Rudara 0:1. Sigurno da će ovo biti veoma zanimljiv meč, sa puno dobrih akcija, šuteva, prilika za postizanje zgoditaka, a u kome je domaćin ipak papirnati favorit. Iako su toga itekako svjesni u taboru ilijaške ekipe, oni i ne pomišljaju da u Jelah putuju sa unaprijed istaknutom bijelom zastavom. Cijelu sedmicu svi igrači marljivo su trenirali i ispunjavali sve zamisli stručnog štaba, sve sa željom da odigraju što bolje i kvalitetnije ovaj susret.

O očekivanjima u ovom meču, igračkom kadru,rivalu šef stručnog štaba NK Ilijaš, prekaljeni nogometni znalac Fadil Hodžić rekao nam je, između ostalog, sljedeće:

-Svjesni smo koliko jakom i kvalitetnom rivalu idemo na megdan. Borac je godinama u vrhu drugoligaškog nogometa, imaju sjajnu ekipu koja je spoj mladosti i iskustva(Kondžić, Mudrov, Mujčinović, Osmić, Starčević, Jupić, Bošnjak…) i koja može pobijediti svaki tim na bilo kom terenu. Mi u ovaj meč ulazimo hendikepirani, nema kažnjenog Ridžića i povrijeđenih Kadrića i Mašića, a što je sigurno veliki hendikep za naš tim .No bez obzira na sve to,  mi nemamo šta izgubiti u ovom meču,idemo se nadigravati sa jakim domaćinima i pokušati učiniti zadovoljnim sve ljubitelje nogometa koji budu na tribinama nogometnog „hrama“ u Jelahu. Naša ekipa je mlada i sigurno da im treba ovakvih utakmica za sticanje iskustva i pružanje kvalitetnih partija u nastavku prvenstva.

Autor: Rešad Mamela

Prethodni članakSigurno mjesto najbolji igrani film 28. Sarajevo Film Festivala
Naredni članakCIK: Krajnji rok za imenovanje biračkih odbora 2. septembar