Održana konstituirajuća sjednica Uredničkog vijeća Radio Ilijaša

U  prostorijama Radio Ilijaša danas je održana prva sjednica Uredničkog vijeća ovog javnog emitera u novom sazivu. Prema rješenju Općinskog načelnika Akifa Fazlića članovi Uredničkog vijeća sljedeće dvije godine su : Adha Masnopita, Meho Džindo, Šerif ef. Ćatić,  jerej Božidar Tanović i  Stanko Ivanić.

Na sjednici je za predsjedavajuću Vijeća jednoglasno izabrana Adha Masnopita, predstavnica Općine Ilijaš, a mandat traje godinu dana.
Sastanak je iskorišten za razgovor o unapređenju i poboljšanju programskih segmenata Radio Ilijaša, kako bi se još bolje zadovoljio interes javnosti, povećala slušanost posebno među mladom populacijom, u programsku shemu uvele nove edukativne i naučne emisije.
Novi sadržaji i nove informativne, edukativne, ali i zabavne emisije slušatelje Radio Ilijaša očekuju već od septembra, kada počinje realizacija jesenske programske sheme.

Prema Pravilima Regulatorne agencije za komunikacije Uredničko vijeće savjetuje glavnog i odgovornog urednika o načinima poboljšanja zadovoljavanja potreba zajednice kroz emitovanje programa. Uredničko vijeće također ukazuje rukovodstvu javne radio stanice na eventualne probleme vezane za programe.
Dogovoreno je da se sjednice održavaju najmanje jednom u dva mjeseca, a da urednik podnosi izvještaj o realizaciji prijedloga članovima Uredničkog vijeća.

Prethodni članakPromocija novog romana Nataše Bartule u Ljubini i Sarajevu
Naredni članakObustavljeno polaganje vozačkih ispita zbog kolektivnog odmora