Omiljeni dječiji lik Kike Budalike napravio odličnu atmosferu u kino sali KSC-a Ilijaš

Omiljeni dječiji lik kojeg prepoznaju po šarenim odijelima i okruglim naočalama, Mirsad Abdagić Kike organizovao je  druženje za učenike osnovnih škola u kino sali KSC-a Ilijaš.

Program se sastojao iz dva dijela: izvođenja autorskih pjesama i intereakcije sa djecom, tj. kviza sa dodjelom simboličnih nagrada. Djeca su uz odličnu atmosferu pjevali i igrali zajedno sa Kiketom, ali i odgovarali na zagonetna pitanja koja im je Kike postavljao.

Smijeha, pozitivne energije i razigranosti  nije falilo, a na pitanje koliko mu je nedostajala ovakva atmosfera, Kike je odgovorio da su upravo ovakvi koncerti i predstave prilika da se zabavimo i nasmijemo, te da će koristiti svaku priliku da zajedno sa djecom pravi dobre priče.

„I ja sam se uželio ovih koncerata i predstava jer nas je korona nekako udaljila od toga. Sada kada se ta situacija malo umirila, prilika je da ponovno počnemo da se zabavljamo i nasmijemo. To je potrebno djeci, ali i meni, jer živimo u takvom vremenu kada je pritisak veliki na sve, pa i na djecu.

Naše druženje se sastojalo od pjesama, kojih imam preko tristo i jako je teško izabrati koje ću pjevati na koncertima. Djeca na mom youtube kanalu “Kike Budalike” mogu da te pjesme nađu i slušaju. Na koncertu obično izvodim 4-5 pjesama, između toga su skečevi i igre za djecu. Tako je i danas bilo. Moram reći da uskoro izlazi i moja treće knjiga „Kviz pitanja za djecu i porodicu“. I danas sam za djecu pripremio kviz pitanja. Ja zaista uživam u svakoj svojoj predstavi“ kazao je Kike za kraj.

Nadamo se ponovnom druženju u skorije vrijeme.

 

Prethodni članakPremijer Vlade KS Edin Forto i ministar kulture i sporta KS Samir Avdić u posjeti Općini Ilijaš
Naredni članakOdržana 15. sjednica Općinskog vijeća Ilijaš