U OŠ „Srednje“ sinoć je upriličen Svečani ispraćaj 26 maturanata. Uz bogat kulturno- umjetnički program i goste , KUD ” Ilijaš” i učenika OŠ „Srednje“ Asima Zukića , menadžement, uposlenici i nastavnici škole poželjeli su dobrodošlicu  maturantima, njihovim roditelje i mnogobrojnim gostima.

Direktorica Dženita Čehajić-Kulo je tokom svog obraćanja istakla da najviše što obrazovanje može pružiti djetetu u njegovom razvoju jeste pomoći mu i usmjeriti ga prema području na kojem mu njegova nadarenost najviše odgovara.

„Drage maturantice i maturanti, sada kada je odzvonilo posljednje školsko zvono označavajući tako kraj vašeg devetogodišnjeg obrazovanja, želim najtoplije da vam se zahvalim jer ste svojim prisustvom i vedrim duhom uljepšavali postojanje i rad ove škole punih devet godina. Skupa sa vama, i škola je rasla. Znam da je ova škola bila vaše gnijezdo, i svi smo se jako trudili naučiti vas da letite. Ipak, draga djeco, sada je konačno došlo vrijeme da raširite krila i poletite ka novim izazovima. Vjerujemo da smo skupa sa vašim roditeljima, osim osnovnog obrazovanja, uspjeli da vas naučimo i pravim ljudskim vrijednostima poput dobrote, plemenitosti, iskrenosti, upornosti i prijateljskog odnosa. Nastojali smo da vam pomognemo da izgradite dobre radne navike, a koje će već od sutra biti vaše najjače oružje. Budite uporni, postavite ciljeve visoko i uvijek gledajte naprijed. Želim vam puno sreće u daljem obrazovanju i da uspješno savladate sve prepreke na putu ka ostvaranju vaših snova. I nemojte zaboraviti, mi vjerujemo u vaš uspjeh“, kazala je direktorica Čehajić-Kulo.

Svim maturantima želimo puno uspjeha u nastavku školovanja.

Share.

Comments are closed.