Otvaranje 12. Omladinskog festivala

Ceremonija otvaranja 12. Omladinskog Film Festivala Sarajevo, održaće se u Pozorištu mladih Sarajevo, sa početkom u 20 sati.

Dvanaesto izdanje Omladinskog Film Festivala Sarajevo predstavit će nešto više od 35 filmova iz 12 zemalja svijeta, od čega je 10 svjetskih i 15 regionalnih premijera. Britanski film „County Lines“ će otvoriti Festival, prikazivanjem u sklopu ceremonije otvaranja u Pozorištu mladih Sarajevo, te u sklopu Addiko Open Air Cinema. Istu noć, program „Velikih pet“ otvorit će američki film „Green Book“. U sklopu Drive-In kina bit će prikazano ukupno šest filmskih naslova, iz programa OFF Screen: „Green Book“, „The Inevitable Defeat of Mister & Pete“, „The Town“, „The Shiny Shrimps“, „Argo“ i „Nightcrawler“. Za novo izdanje Drive-In Cinema OFF je spremio veće platno, kako bi i užitak u gledanju filmova bio veći.

Festival se ove godine održava na tri lokacije: Hastahana, Pozorište mladih i Drive-In Cinema koji se održava na uličnom parkingu u ulici Kotromanića, u sarajevskom naselju Marin Dvor.

Prethodni članakPREPORUKE ZA VIKEND: Posjetite drvenu džamiju u Karićima
Naredni članakDelegacija Općine Ilijaš posjetila Srebrenicu