VIJESTI

Prijem kurbanskog mesa za centralnu kuhinju Crvenog križa KS

Crveni križ Kantona Sarajevo i ove godine organizuje prijem kurbanskog mesa za Centralnu kuhinju, u kojoj se, za građane Kantona Sarajevo, u julu mjesecu  priprema 1.059 obroka dnevno i distribuira na 19 lokacija na području Kantona Sarajevo.

U toku Bajrama,  kurbani se mogu predati u Centralnu kuhinju u ulici Braće Begić br. 11 (Koševsko brdo), u slijedećim terminima:

  • 20.07.2021.  prvi dan Bajrama,  od 10:00 do 18:00 sati
  • 21.07.2021.  drugi dan Bajrama, od 10:00 do 18:00 sati

Najljubaznije molimo građane da prilikom nabavke i vjerskog obrednog klanja životinja uoči Kurban-bajrama vode računa o zdravstvenom stanju životinja.

Posebno naglašavamo da će se u našoj Centralnoj kuhinji primati samo kurbansko meso koje ima dokument o izvršenom veterinarskom pregledu mesa.

Prikupljeno kurbansko meso koristit će se za pripremu obroka za korisnike naše kuhinje.

Kontakt telefoni: 033 201 218 i  061 476 928, stoji u obavještenju CKKS.

Povezane objave

Back to top button