Na hitnoj sjednici Upravnog odbora JOB-a „Unija Veterana“ Kantona Sarajevo održanoj dana 24.01.2019. godine donesen je sljedeći zaključak:

„Upravni odbor JOB-a „Unija Veterana“ Kantona Sarajevo na zahtjev mnogobrojnih članova ovim putem iznosi svoj stav po pitanju objave spiskova u pojedinim medijima za dodjelu „Medalje organizatora otpora“.  JOB  „Unija Veterana“ Kantona Sarajevo ovim putem izražava zahvalnost i odaje priznanje svim časnim  ljudima koji su organizovali otpor od agresije na BiH i ostali da dijele sudbinu sa svojim saborcima do samog kraja ratnih dešavanja u Bosni i Hercegovini.

Također, ovim putem upozoravamo i izražavamo naše nezadovoljstvo ovakvim postupkom Federalnog ministarstva za pitanje boraca i invalida rata.

Mišljenja smo da ovakve i slične postupci nadležnog ministarstva dovode samo do novog nezadovoljstva među pripadnicima svih boračkih kategorija odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. godine. S toga pozivamo ministra Salku Bukvarevića da što prije uputi Zakon o demobilisanim borcima u ponovnu parlamentarnu proceduru, jer smatramo da je Zakon prioritet svih prioriteta“, saopćeno je iz JOB „Unija Veterana“.

Share.

Comments are closed.