Učenici Muzičke škole Ilijaš ostvarili sjajne rezultate na Internacionalnom festivalu u Bijeljini

Peti Internacionalni festival muzike „Primavera” održao se od 15 do 18. aprila u Etno selu “Stanišići“, poštujući sve propisane epidemiološke mjere. Festival je takmičarskog karaktera i odvijao se u disciplinama klavir, klavirski duo, harmonika, violina, solo pjevanje, duvači (flauta, klarinet, truba), gitara i solfeđo. Učenici OMBŠ „Novo Sarajevo“ podrušno odjeljenje Ilijaš i na ovom takmičenju osvojili su sjajne rezultate i to tri učenika I mjesto i jedna učenica II mjesto.

U programu radio Ilijaša gostovali su profesor harmonike Enes Fazlić i Nedžla Duraković učenica II razreda Muzičke škole, odsjek klavir.

„Pandemija nas je sve poremetila i naš rad usporila. Skraženi su časovi, izvodili smo online nastavu. Djeca su željna koncerata, putovanja, takmičenja. Fali osjećaj publike. Iskoristili smo i online takmičenja jer su učenici bili spremni. Ali internacionalno takmičenje „Primavera“  nam je svima dobro došao. Rad naših učenika je za svaku pohvalu. Važno je da smo se vratili u školske klupe i nadam se da će tako ostati do kraja školske godine. U skorijem periodu ćemo imati dva takmičenja ali online. Učenici će svakako uzeti učešće jer su spremni“, kazao je profesor Enes Fazlić.

Nedžla Duraković, osvojila je prvo mjesto na takmičenju „Primavera“ u Bijeljini.

„Lijepo se osjećam kada sviram klavir. Bilo je 39 učenika iz moje kategorije. Ja sam imala 95 bodova i osvojila sam prvo mjesto. Takmičenja mi znače jer se trudim da uvijek budem bolja. Ovo je moja druga medalja”, istakla je Nedžla.

Rezultati učenika OMBŠ „Novo Sarajevo“ područno odjeljenje Ilijaš :

Nedžla Duraković – klavir – Prva kategorija – I mjesto

Nedreta Hasanspahić – klavir – Druga kategorija – II Mjesto

(Klasa prof. Dženana Šehanović – Sarajlić)

Ajdin Gljiva – harmonika prva kategorija – I mjesto

Husejn Bajraktarevic – harmonika treća kategorija – I mjesto

(Klasa prof. Enes Fazlić)

Čestitamo učenicima i profesorima OMŠ “Novo Sarajevo” ispostava Ilijaš na odličnim rezultatima koje su postigli unatoč jako kvalitetnoj konkurenciji.

Prethodni članakVlada FBiH sutra o epidemiološkoj situaciji
Naredni članakZavršeni radovi na asfaltiranju puta pored lamela u Starom Ilijašu