Tradicionalni koncert „Večer najljepših ilahija“ događaj je kojim BZK Preporod Ilijaš obilježava kraj godine i uspješnu realizaciju svih planiranih projekata.

Sve pripreme toku prema planu i što se tiče izvođača, pripreme scene, sve aktivnosti privode se kraju. To je gostujući u programu Radio Ilijaša potvrdio predsjednik BZK Preporod Ilijaš  Adem Alić.

-Već treću godinu ovaj koncert realiziramo u saradnji sa MIZ Sarajevo i veliko je zadovoljstvo da će nam gost ove godine biti hafiz dr. Kenan Musić, glavni imam MIZ Sarajevo. Koncert je humanitarnog karaktera za pomoć našoj oboljeloj sugrađanki Amini Bradić i u saradnji sa Sektorom za ženu i brak i Mrežom mladih ilijaških džemata bit će organiziran prodajni Slatki bazar za prikupljanje pomoći, kazao je Alić.

Član Izvršnog odbora BZK Preporod i Hora Preporod Adis Duraković Adis Duraković otkrio je za Radio Ilijaš da će domaćin koncerta na ovom koncertu Hor Preporod premijerno izvesti svoju pjesmu „Bošnjak“, a da će priliku za predstavljanje imati i novoformirani  Ženski hor Preporod.

Na sceni se očekuje više od 50 učesnika, a akcenat će više biti stavljen na horske izvedbe, manje na solističke nastupe.  To su ljudi s kojima sarađujemo dugi niz godina, profesori muzike i profesionalci  i do sada je sve savršeno funkcionisalo pa to očekujemo i ove godine, naveo je Duraković.

Na kraju su Alić i Duraković zahvalivši se svim sponzorima i medijskim pokroviteljima, pozvali sve građane Ilijaša da dođu na koncert u subotu 15. decembra 2018. godine u 18:30 sati u Sportsku dvoranu Ilijaš, napoje svoje duše milozvučnim melodijama i učine dobro djelo donacijom za bolesnu djevojku.

Ulaz na koncert je besplatan.

Share.

Comments are closed.