Amar Dovadžija, predsjednik Upravnog odbora NK Ilijaš uspješno je završio edukaciju za UEFA B licencu. Tim povodom gostovao je u emisiji „Sport ponedjeljkom“ u kojoj je istakao važnost edukovanog kadra, sumirao i rezultate NK Ilijaš u protekloj godini. Amar je naglasio da bez edukacije i kvalitetnih trenera nema ni napretka.

„Želimo da se posvetimo Omladinskom pogonu a za to je važna edukacija. UEFA je precizirala nivoe edukacije. Mi imamo našeg trenera Kenana Buzu koji je završio seminar za UEFA A licencu. Imamo trenera koji radi sa selekcijom pionira koji ima Nacionalnu C licencu. Kao predsjednik Uprave i neko ko vodi ekipu kadeta, završio sam UEFA B licencu. Mnogi su me pitali zašto ja kao predsjednik Uprave upisujem seminar za tu licencu, i ne namjeravam da sve stane na B licenci. Smatram da trebam biti upućen i da mogu razgovarati o trenažnom procesu ali i svemu što se dešava u jednom nogometnom klubu. Razmišljamo da krenemo i sa školom fudbala ali ćemo do proljeća razraditi taj plan. Ključna stvar je da imamo edukovane trenere koji će znati da rade sa djecom. Rad sa djecom od 6-13 godine je izuzetno važan i moramo biti spremni“, kazao je Amar.

U poteklom periodu, NK Ilijaš je domaće utakmice igra u Župči, što je otežalo napretku na tabeli kada je u pitanju seniorska ekipa. Predstavnici Uprave NK Ilijaš vjeruju da će u martu naredne godine igrati na domaćem terenu, a samim tim i postići bolje rezultate.

 „NK Ilijaš godinu dana ne igra na svom terenu, a razlog je pozitivan  jer se rješava infrastruktura Gradskog stadiona. Jedan od ciljeva ove Uprave na početku mandata jeste bio taj infratrukturni dio ali i Omladinski pogon. Hvala Bogu uspjeva u oba ova cilja. Kadetska i juniorska ekipa već dvije godine igraju Omladinsku ligu BiH. Prošle godine smo ostvarili dobre rezultate ali i nastavili ove godine. Nadamo se da ćemo od marta igrati utakmice na Gradskom stadionu. Što se tiče seniorske ekipe, mnogo nas je poremetila grdnja Gradskog modernog stadiona. Domaće utakmice igrali smo u Župči. Svaka utakmica nas je koštala dodatnih troškova. Cilj nam je da ostanemo u II Ligi. S obzirom u kakvim smo uslovima igrali, završili smo predposljednji na tabeli, ali se nadam se će se ovaj rezultat popraviti u drugom djelu polusezone“, kazao je Amar.

Mnogo uspjeha i sreće želimo Upravi i nogometašima NK Ilijaš u nastavku polusezone.

Share.

Comments are closed.