Ambasada SA D i N VO “Ru k e ”  pozivaju građane da se uključe u Eko izazov “Učinimo svoju zemlju još ljepšom”. Ova aktivnost ima za cilj da obilježi 25 godina mira u BiH animiranjem 25.000 volontera koji će se aktivno uključiti u rješavanje ekoloških problema, zaštitu okoliša, pronalaženje rješenja za smanjenje otpada, recikliranje, upravljanje otpadom i to kroz implementaciju konkretnih volonterskih akcija u svojim lokalnim zajednicama.

Tim povodom u programu Radio Ilijaša gostovala je PR projekta Nejra Šehić, koja je željela upoznati naše slušatelje i čitatelje sa aktivnostima, te podstaknuti naše sugrađane, nevladine organizacije,  kompanije kao i predstavnike škola  i vrtića da se prijave za učešće.

-Odaberite zapuštenu javnu površinu, dvorište, proplanak, obalu rijeke, površine 300 – 500 m koju treba urediti – budite sigurni da nema mina!  Prijavite se slanjem fotografija trenutnog stanja, odabrane lokacije, na e-mail: izazov387@gmail.com, kazala je Nejra.

Uredite, uljepšajte, učinite korisnom za vas i vaše sugrađane, održavajte narednih godinu dana i redovno nas obavještavajte o provedenim aktivnostima postavljanjem informacija o broju volontera i slikama aktivnosti na Facebook grupu Izazov: Izaberi zadatak, budi promjena, poručuju organizatori.

Svi učesnici će biti prepoznati kao eko osvješteni  timovi ! 10 najboljih timova će prisustvovati završnoj ceremoniji krajem 2020. godine gdje će najkorisnije i najorginalnije ideje iz svake kategorije biti nagrađene: prva nagrada 1000 USD, druga 500 USD i treća nagrada 300 USD.

SPECIJALNE NAGRADE:  Za one koji se budu posebno istakli u donošenju dugoročnog rješenja ekološkog problema i inovativnosti  obezbijeđena je nagrada 5X500 USD.

Prijave, kao i sva dodatna pitanja možeti slati na e-mail: izazov387@gmail.com FB stranica: Eko izazov “Učinimo svoju zemlju još ljepšom”.

Share.

Comments are closed.