Aplikacija Sufara kviz, prema sufari čiji je autor Amel ef. Muminović imam džemata Stari Ilijaš, dostupna je besplatno korisnicima od ovog ramazana.  Ova inovativna ideja rezultat je saradnje autora i razvojnog studija OKO.

Muminović je autor djela „Sufara kur'anska početnica sa vježbama prema arapskom mushafskom pravopisu“, nastalog davne 2007. godine, jedine sufare  tog tipa na našem jeziku, Pored printanog, ovo djelo doživjelo je i svoje DVD  izdanje i videoprezentaciju, a danas i kviz aplikaciju za sve koji žele ponoviti kur’ansko pismo, naučiti ili provjeriti svoje znanje.

-Djeca vole ovaj način učenja  kroz igru i nove  aplikacije, tako da smo im odlučili omogućiti da na kvalitetan i edukativan način mogu iskoristiti vrijeme koje provode koristeći svoje mobitele, tablete i uopće online. Svi smo se prilagodili situaciji i unapređujemo nastavni proces i mektebska nastava  odvija se na online platformi , a aplikacija Sufara kviz  nudi mogućnost da sami provjerite svoje znanje kur'anskog pisma i pravila, a namijenjena je i djeci i odraslima da nešto nauče ali i da ibadete . Zahvaljujem se studiju OKO i našem Ilijašaninu Nurdinu koji je razvio aplikaciju, kaže Muminović za Radio Ilijaš.

Aplikacija  ( o kojoj više možete saznati besplatnim preuzimanjem na Trgovina Play ima najviše ocjene i pozitivne recenzije, te stotine preuzimanja  u prvoj sedmici svog nastanka, te ne sumnjamo da će korisnici uvidjeti sve njene prednosti.  https://play.google.com/store/apps/details?id=ba.too.sufarakviz&fbclid=IwAR1xcrWs_z6mEYs3XNHzhoXrcfqWzykBztPD7xA2L3_psmErngB9mK-iknI   )

Share.

Comments are closed.