Najbolji bh. atletičar Amel Tuka osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi. Sjajnom utrkom u finalu bio je drugi u utrci na 800 metara i tako osvojio novu medalju za našu državu nakon uspjeha iz 2015. godine.

“Jedva čekam da se vratim kući i da svoju sreću podijelim sa mojom porodicom i cijelom državom. Mnogo ih volim i oni su to zaslužili. U prošlosti je bilo teških trenutaka, zdravstvenih problema, ali sam ih uspio savladati”, kazao je Tuka.

Istakao je kako se konačno vratio te da je dobro trenirao cijelu sezonu. Kaže kako je u Dohu došao da osvoji medalju te ističe kako je sretan što je u tome i uspio. Kaže da je ovo njegova druga velika medalja nakon Pekinga 2015.

“Svi ovdje treniraju veoma dobro cijelu sezonu. Ja živim u Italiji i treniram. To nije jednostavno za mene i porodicu. Ovo su veoma emotivni trenuci za mene. Moram čestitati Braizeru i poželjeti mu sve najbolje”, dodao je Tuka.

Prvak svijeta je Amerikanac Donnovan Brazer s vremenom 1:42:34, dok je Tuka istrčao najbolje vrijeme ove sezone 1:43:37. Ipak, to je bilo dovoljno za srebro i najveći uspjeh bh. atletike i sporta u historiji.


Share.

Comments are closed.