Na OMC Hairworld Svjetskom prvenstvu frizera održanom u Parizu Amna Bašić iz  Ilijaša osvojila je prvo mjesto u juniorskoj konkurenciji, a BiH je ekipno završila treća, što je najbolji državni plasman u historiji.

BiH su predstavljali Amna Bašić, Selma Rakovac, Haris Alagić i Ismar Salkić.

“Jako sam ponosan na ekipu koja je na dostojan način predstavljala boje Bosne i Hercegovine. Naša Amna Bašić piše historiju BiH! Uz takmičare moram napomenuti i naše Draganu Draganić i Melihu Čerimović, koje su žirirale na Svjetskom kupu u Parizu. Ovo je jedna velika nagrada za sve nas, takmičare, roditelje, trenere, njihove majstore i klubove, te Savez Frizera u Bosni i Hercegovini. Kako bi sve prošlo ovako bodrili su ih njihovi roditelji, trenet Rifet Hekulić Riki, Aida Omerović i ja” kazao je Stipe Filipović,predsjednik Saveza frizera BiH.

OMC Hairworld je najveće svjetsko takmičenje ljepote i globalna platforma za takmičare da pokažu svoje frizerske sposobnosti, a nazivaju ga i Olimpijadom u ljepoti. Organizacija OMC, koja trenutno broji 50 zemalja članica i 2 miliona članova širom svijeta, ovo prestižno godišnje međunarodno takmičenje započela je davne 1946. godine.

Inače, Savez frizera funkcioniše na nivou cijele Bosne i Hercegovine, a Bajrić je potvrdio da nikada nije bilo u interesu da on radi samo na području Sarajeva.

OMC-ovo takmičenje počelo je 8. septembra, a završeno 10. septembra.

Čestitamo Amni Bašić i cjelokupnoj ekipi iz BiH.

Share.

Comments are closed.