Na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu dodijeljene su nagrade “Ponos dekana” najboljim studentima svake studijske godine ovog fakulteta.

Dodijeljeno je deset nagrada za šest studenata nacionalnog programa i četiri studenta koji nastavu prate na engleskom jeziku.

Osim priznanja studentima je dodijeljena i nagrada od 1000 KM.

– Osim ovih deset studenata mi imamo jako puno izvanrednih studenata. Ali ovi su zaista najbolji. To su studenti koji nisu izgubili godinu studija i koji imaju izuzetno visoke prosjeke. Mi smo osim priznanja studentima obezbijedili i novčane nagrade u iznosu od 1000 KM koja će im, nadam se, pomoći u njihovom daljem školovanju – kazala je dekanesa Medicinskog fakulteta UNSA Semra Čavaljuga.

Amra Pušina iz Ilijaša studentkinja je treće godine Medicinskog fakulteta i ovo joj je druga akademska godina kako je proglašena jednom od najboljih studentkinja.

– Upisala sam Medicinski fakultet zato što volim raditi sa ljudima. Ovo je prije svega jedan human poziv. Srećna sam i ponosna zbog ove nagrade. Znate studiranje zahtijeva mnogo odricanja i ovom prilikom bih se zahvalila roditeljima koji su mi ogromna podrška. Poručila bih svim mladim da se trude i uče jer je znanje najveće blago i imovina koje jedan čovjek posjeduje. Samo učeni ljudi mogu napraviti velike promjene – kazala je Pušina i dodala kako nakon završetka studija ipak ne želi otići iz zemlje već svoje znanje podijeliti sa sugrađanima.

Osim dodjele nagrada, danas je na Medicinskom fakultetu UNSA održano i predavanje profesora Milomira Ninkovića, koji je studentima govorio o temama iz oblasti plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije.

izvor: Klix.ba

Share.

Comments are closed.