Autobusi kompanije Centrotrans će tokom zimske sezone saobraćati prema  bosanskohercegovačkim planinama Bjelašnici i Vlašiću. Autobuska linija za Bjelašnicu će od 02.01.2021. godine saobraćati svakim danom u 08:30h sa Vijećnice, a predviđena su zaustavljanja na svim stanicama duž glavne gradske saobraćajnice. Povratak sa Bjelašnice organizovan je u 16:00h

Cijena karte za odrasle osobe u jednom pravcu je 5 KM, a povratna karta iznosi 7 KM, dok je za djecu jednosmjerna karta 3 KM, a povratna 5 KM.

Novost koja je uvedena ove godine je i prijevoz na samoj Bjelašnici. Naime, autobusi će prevoziti putnike od hotela Bjelašnica do parkinga Babin Do (žičara) na svakih 15 – 30 minuta. Prijevoz će biti kontinuiran tokom cjelodnevnog boravka na planini i cijena karte iznosi 1 KM.

Autobus za Vlašić saobraća subotom i nedjeljom sa autobuske stanice Sarajevo sa polaskom u  07:30h, a usputna stajališta su Vogošća, Visoko, Kakanj i Babanovac sa povratkom u 16:00h sa Vlašića.

Također, povodom Novogodišnjih praznika Centrotrans je za putnike pripremio popust od 15% na cijenu karte u vozilima javnog prijevoza na području Kantona Sarajevo. Popust mogu ostvariti svi korisnici CentroCard dopunske i E-karte do 03.01.2021. godine. Popust se odnosi na svako plaćanje karte u Centrotrans vozilima dopunskom ili E-kartom.

Nadamo se da će naredna, 2021. godina biti bolja od prethodne, da ćemo živjeti u ljepšem i sigurnijem ambijentu, a naši putnici i u narednom periodu mogu očekivati brojne pogodnosti.

Sretne novogodišnje praznike želi vam vaš Centrotrans!

Share.

Comments are closed.