Na Policijskoj akademiji FMUP-a danas je promovirana 36. generacija akademaca Federalne uprave policije, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, za čin policajac, njih 186, od čega 166 muškaraca i 20 žena.

Tim povodom, prisutnima se obratio federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara, koji je čestitao polaznicima na postignutim rezultatima i uspješno završenom školovanju.

– Važno je da zapamtite da sa ovim današnjim činom ne završava vaše školovanje, već započinje drugi vid usavršavanja. Policija se mora razvijati i mora ići ukorak s vremenom i sa sigurnosnim izazovima. Od vas se očekuje da radite kao tim, da štitite jedni druge kada treba ali i da ne zaboravite da je vaša odgovornost pojedinačna, jer policajac ostaje policajac bio u timu ili sam, istakao je ministar Čampara.

Također je pohvalio nastavno osoblje Policijske akademije za sav dosadašnji trud i napore koje svakodnevno ulažu kako bi se održao kvalitet nastave na Akademji.

Prisutnima se potom obratio šef Grupe za standardizaciju obuke na Policijskoj akademiji FMUP-a Željko Pejović, koji je naveo da je ostvareni napredak u obuci očigledan i da je obuka koju su uspješno okončali kadeti osnovni temelj na kojem će graditi svoju karijeru. Također je istakao da biti policajac jeste privilegija, ali i velika odgovornost, jer se stečena znanja i vještine moraju kvalitetno primjeniti u suzbijanju svih oblika kriminala.

Potom se zahvalio pripadnicima Federalne uprave policije i kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova na podršci koju su pružali tokom školovanja ove generacije mladih policijskih službenika.

Predstavnik 36. generacije akademaca Adin Hasić je zahvalio federalnom ministru unutrašnjih poslova, kantonalnim ministrima i komesarima, kao i kantonalnim vladama što su omogućili prijem novih policijskih službenika te tako ojačali policijske strukture u Federaciji BiH za novih 186 policijskih službenika.

Nakon prigodnih obraćanja, akademcima su, u prisustvu visokih dužnosnika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, Federalne uprave policije, kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova te roditelja, rodbine i prijatelja, uručene diplome o završenom školovanju, saopćeno je iz FMUP-a.

Izvor: Oslobođenje

Share.

Comments are closed.